3 tips voor slimmer en efficiënter ondernemen met WeFact
clockLeestijd: 3 min
Tools|

3 tips voor slimmer en efficiënter ondernemen met WeFact

Slim ondernemen, hoe doe je dat? Nou, door bepaalde financiële processen te vereenvoudigen bijvoorbeeld. Zoals met de FinTech tools die wij bij Kontado gebruiken. In een aantal blogs introduceren we ze graag aan je. In deze blog: facturatietool WeFact! Hieronder geven we je 3 tips over hoe je slimmer en efficiënter onderneemt met WeFact. 

Tip 1: Laat jouw offerte digitaal accepteren

Een prospect toont interesse in je product of dienst en jij wilt zo snel mogelijk voor hem of haar aan de slag. Stel je offertes samen in Word en Excel en moet je daarbij checken wat ook alweer de prijzen zijn die je hanteert voor bepaalde producten of diensten? Dat kan handiger. Stuur je potentiële klant een digitale offerte vanuit WeFact. Je kan producten en diensten aanmaken, zodat je deze bij een volgende offerte heel simpel kunt zoeken en selecteren. Zo heeft je prospect direct een duidelijk beeld van de kosten. Je kan de offerte zelfs via de mobiele app van WeFact versturen.

Het accepteren van de offerte gaat al net zo makkelijk. Doorgaans is dit bewerkelijk omdat de offerte uitgeprint, ondertekend, ingescand en retour gemaild moet worden. Dit kan veel eenvoudiger; er kan direct digitaal akkoord worden geven op de offerte.

Door de mogelijkheid te bieden de offerte digitaal te ondertekenen maak je het jouw klant veel gemakkelijker en versnel je het offerte acceptatieproces enorm. Je klant gaat zo via zijn telefoon, tablet of computer akkoord! Vervolgens kan jij met 1 druk op de knop de verkoopfactuur aanmaken. Mocht je de facturatie aan ons uit handen hebben gegeven, dan doen wij dat voor je op basis van de geaccepteerde offerte.

Tip 2: Krijg sneller betaald: stuur een betaallink mee

Door een betaallink mee te sturen met jouw factuur aan de klant stimuleer je deze om sneller te betalen. Vergelijk het met een Tikkie, deze betaal je doorgaans ook direct. Het kost maar een paar klikken!

Maar dat brengt toch extra kosten met zich mee? Klopt, maar dit valt erg mee.

Met WeFact kan je standaard een betaallink mee sturen. Per ontvangen betaling betaal je slechts 29 cent. Zeker de moeite waard als je kijkt naar de voordelen die het biedt; sneller betalingen ontvangen, minder aanmaningen et cetera.

Tip 3: Bewaar je inkoopfacturen digitaal

Werk je nog met schoenendozen of fysieke mappen om jouw bonnetjes en facturen in te bewaren? Dan moet je waarschijnlijk steeds vaker facturen printen omdat steeds meer leveranciers hun facturen per e-mail sturen.

Dit kan slimmer! Stimuleer nog meer leveranciers om de factuur digitaal aan te leveren zodat je deze in WeFact of in Basecone eenvoudig kan verwerken. Ook voor de bonnetjes heeft WeFact een oplossing; maak een foto via de app! Zo bewaar jij al je inkoopfacturen veilig en online. Deze mogelijkheid bieden de apps van Exact en Basecone ook! Zo hebben wij bij Kontado altijd een gepaste tool om jou te ondersteunen.

Om je digitale straat compleet te maken koppel je met het boekhoudpakket dat je nu zelf gebruikt, of via Kontado met Exact Online. Zo worden je verkoop- en inkoopfacturen dagelijks doorgezet naar jouw administratie. Dat is nou slim ondernemen; sneller schakelen dankzij eenvoudige tools.

Meer over WeFact en het uitbesteden van je boekhouding

WeFact is een van de tools die we inzetten wanneer je je complete boekhouding of een onderdeel daarvan aan ons uitbesteedt. Wil je daar meer over weten? Maak dan en afspraak!

 

Maak nu een afspraak